JCA DE KOK is een jong platform voor actuele kunst in Den Haag, opgericht door Ineke Sleeuwenhoek als integraal onderdeel van haar kunstenaarspraktijk. Vaste thuisbasis is de Lange Beestenmarkt 99, gelegen in het oude centrum van Den Haag. De ruimte is recent gerenoveerd tot een sobere white cube–achtige project -en tentoonstellingsruimte. De naam JCA DE KOK is afkomstig van de gevelsteen in de voorpui van het pand.

Aan kunstenaars uit verschillende disciplines, curators en adviseurs op het gebied van de beeldende kunsten, wordt ruimte geboden voor onderzoek, experiment, reflectie, en ´exposure´.

JCA DE KOK realiseert een programma van projecten en exposities waarbij wederzijdse inspiratie, debat en uitwisseling centraal staan, zowel tussen kunstenaars onderling als tussen kunstenaars en publiek. De focus is gericht op ‘generaties’ binnen de kunst, waarbij onderzocht wordt in hoeverre uitwisseling en samenwerking van verschillende generaties nieuwe inzichten verschaft in de verschillen en overeenkomsten tussen gevestigde, mid-career-, en beginnende kunstenaars, als het gaat om opvattingen, bepalende invloeden, en kunstenaarspraktijk.

Naar de website van JCA DE KOK