Samengevat 1


Presentatie

  • JCA DE KOK centrum voor actuele kunst, Den Haag – 2011
  • Hoogtij#27
  • Winnaar Prix de Mer

Informatie

Shift VIII
gemengde techniek / werk op papier
20 x 30
2011

JCA DE KOK wint Prix de Mer, de prijs voor de beste presentatie tijdens Hoogtij#27.

Afgelopen vrijdagavond 25 november 2011, tijdens Hoogtij#27, werd de presentatie van JCA DE KOK bekroond met de Prix de Mer. De kunstinstelling bood deze avond onder de titel ´SAMENGEVAT´ een groepstentoonstelling van voormalige en toekomstige exposanten.

De jury bestond uit: Joseph Semah (kunstenaar, momenteel te zien in Gemak met een grote solotentoonstelling), Lynne van Rhijn (winnares van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2010), Herman Rosenburg (journalist kunst en wetenschap bij de AD Haagsche Courant) en Maurice Haak (marketeer bij Den Haag Marketing).

Jurycommentaar:

Galerie JCA DE KOK viel op dankzij de verzorgde en professionele presentatie in een ruimte die uitnodigt om te kijken. De diversiteit aan tentoongestelde werken maken het de kijker makkelijk om toegang tot de expositie te krijgen, en steeds weer nieuwe perspectieven op de werken te onderzoeken. Binnen de presentatie komen de afzonderlijke werken ieder tot hun recht. Elk werk heeft z’n ruimte, staat op zichzelf. En valt op door z’n volwassenheid. Toch communiceren de werken met elkaar. Er is een samenhang te merken, een evenwichtigheid in de presentatie, die verraadt dat de indeling door één iemand is gemaakt. Iemand die goed heeft gekeken naar de onderlinge verbanden en naar de mogelijkheid van interactie tussen de verschillende werken.

zie artikel: JCA DE KOK: een jong platform voor actuele kunst met veel potentie
Artikel Kunstbeeld Hoogtij-Prix de Mer 2010
Hoogtij.net
Jegensentevens.nl


> >